Pénzügyi Szemle Online Blog

A blogot a penzugyiszemle.hu szerkesztői írják. A portálon cikkeink, tanulmányaink teljes terjedelemben megtalálhatók, és teret adunk a szakmai vitának is. Ingyenes regisztráció itt.

Kövessen minket a Linkedin-en!

A Pénzügyi Szemle online hírei

    • Japán és a folyamatos monetáris lazítás
      Az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy további hosszú évekig fenntartsa a laza monetáris politikáját, hisz óvakodnia kell az inflációtól. De mi a helyzet azokban az országokban, ahol a gazdaság természetes folyamataiból eredően folyamatos a deflációs nyomás?

    • Az újraelosztás lehet a megoldás a gazdasági problémákra
      Ha van stabil gazdasági növekedés, akkor a felmerülő problémákra megvan a megoldás: maga a növekedés. Hiába jön tehát egy válság, egy fenntarthatatlan adósság, a problémákat megoldja a stabil növekedés. De mi a helyzet akkor, ha ez a stabilitás elvész?

    • Szükség van az 500 eurósokra az eurózónában
      Az 500 eurósok legnagyobb használója az alvilág, az EKB korábbi igazgatója mégis úgy látja, hogy a bankjegyekre szükség van, mégpedig biztonsági okokból. Az eurózónát ugyanis egyszer már megmentették az 500 eurós bankók.

    • Nyugdíjak: egyre fontosabb az előtakarékosság
      Az Egyesült Államok társadalma elöregedőben van, csakúgy, mint számos más fejlett országban. Ebben a környezetben az állami nyugdíjak vásárlóértéke egészen biztosan csökkenni fog, ami különösen az alsó jövedelmi harmadban okozhat nehézségeket.

    • Ronald Coase - itt és most
      Ronald Coase szerint a közgazdászokra az igazán érdekes kérdések az intézmények - vagyis a társas játékszabályok - középső szintjén várnak. Súlyos tévedés, pontosabban tudatlanság azt hinni, hogy a piacgazdaság intézményei triviálisak, és elintézhetők az olyan sommás állításokkal, mint hogy „magántulajdonra és szerződéses szabadságra van szükség".

    • Amerikai állampapírokat vásárolhatna az EKB
      Az eurózónában komoly problémát okoz a rendkívül alacsony infláció és a lassú gazdasági növekedés. Ha az Európai Központi Bank amerikai állampapírokat vásárolna, azzal egyszerre oldhatná meg a gondokat, úgy, hogy az uniós szabályok sem sérülnének.

    • Rossz célpontra lőttek a görög megszorításokkal
      Miközben Írországban és Portugáliában remekül halad a válság utáni felépülés, Görögország továbbra sem képes a tartós növekedésre. Pedig a megszorítások rendbe tették a költségvetést és a folyó fizetési mérleget is.

Minden napra egy tanulmány

A blog küldetésének tekinti a magyar közgazdasági és pénzügyi kultúra emelését, a gazdasági és pénzügyi kérdések iránt érdeklődők látókörének szélesítését. Ennek részeként minden nap egy-egy, jellemzően külföldi szerzők által jegyzett tanulmányt, elemzést, szakcikket ajánlunk az olvasók figyelmébe. Meggyőződésünk, hogy a nemzetközi tapasztalatok segítik a magyarországi kihívások és problémák jobb megértését, az ezekről való színvonalas vitákat és a megfelelő válaszok megtalálását is. A bejegyzések a szerzők, illetve a Pénzügyi Szemle Online szerkesztőinek véleményét tükrözik. A kommenteket moderáljuk, melynek során az általános moderálási elveket követjük.

Akik figyelnek ránk

ecohu_logo.jpg

hirf.jpg

Ezért okozott pusztító válságot az euró

2013.09.03. 08:30 Pénzügyi Szemle

Miért van az, hogy az USA államai remekül megférnek egymás mellett, miközben az eurózónában egyik válság követi a másikat?

Kevin O’Rourke és Alan Taylor közgazdászok egy tanulmányban összehasonlították az Egyesült Államokat az eurózónával, arra a kérdésre keresve a választ, hogy miként lehet működőképes az Egyesült Államok monetáris uniója, miközben az eurózóna egyik válságból esik át a másikba. Az eurózóna nem lehet sikeres, mert ennyi ország nem tud úgy működni, hogy ugyanazt a devizát használják, és ugyanaz a jegybankjuk – vélik sokan a válságot követően. Az USA-ban működik. Hogyan lehetséges ez? Az eredeti elemzés itt érhető el.

euro_nagy.jpg

Az Egyesült Államok sem tökéletesen homogén, ez kétségtelen, ott is vannak fejlettebb és fejletlenebb államok, így az USA-ra is igaz, hogy nem minden állam számára ugyanaz az optimális monetáris politika. Ezek a különbségek ugyanakkor a tengerentúlon jóval kisebbek, mint az eurózónában. A kutatók kiszámolták, hogy az inflációt, a munkanélküliségei adatokat és a GDP-növekedést figyelembe véve mely államoknak milyen alapkamat lenne ideális, és azt találták, hogy az USA-ban a két szélsőséges elméleti kamatszint között mindössze 200 bázispont van.

Vagyis, a gazdasági ereje alapján legmagasabb és legalacsonyabb kamatot igénylő állam kívánt kamatszintje között mindössze 2,0 százalékpont van, ha tehát a Fed „valahova ide” lövi be az alapkamatot, akkor megközelítőleg mindenki számára optimálishoz közeli lesz a kamatszint.

Ezzel szemben az eurózóában a válság előtt a periféria országok az aktuális EKB-kamatnál jellemzően 300 bázisponttal magasabb kamatot igényeltek volna, míg a válság után ugyanezen országok a valós alapkamatnál 5-700 bázisponttal alacsonyabbat. Ilyen különbségek mellett nem is csoda, hogy felborult a görög vagy portugál gazdaság…

De miért van az, hogy az USA államainak alapkamat igénye sokkal közelebb van egymáshoz, mint az eurózóában? Az Egyesült Államok egy jóval kiforrottabb monetáris unió, mint az eurózóna, tehát az USA államai jóval integráltabb gazdasági közösséget alkotnak, mint az eurózóna. A kutatók hangsúlyozzák, hogy a sikeres monetáris uniónak négy fontos alaptételnek kell megfelelnie: integrált belső piac a termékek és szolgáltatások szabad áramlásával, hasonló reakció gazdasági sokkok esetén, munkaerő magas fokú mobilitása és végül a közös költségvetés.

Közös európai költségvetés gyakorlatilag nincs - a GDP 1 százalékát kitevő közös kassza inkább csak jelképesnek mondható -, a munkaerő mobilitása és a belső export/import GDP-hez mért aránya a negyede az amerikainak, az egyes tagországok pedig nagyon is eltérően reagálnak a válságokra.

Az EKB-nak ilyen különbségek mellett gyakorlatilag esélye sincs arra, hogy mindenki számára optimális - vagy ahhoz közeli - monetáris politikát folytasson, ami nehezíti a válságból történő kilábalást és a hosszú távú sikeres együttműködést. A jó hír az, hogy az államok közötti együttélést több mint két évszázada gyakorló USA is botladozott eleinte, így az alig több mint egy évtizedes eurózónának is meg lehet bocsátani a kezdeti bizonytalanságot. A kérdés csak az, hogy lesz-e elég politikai akarat az eurózónában, hogy a kezdeti gyermekbetegségeket kijavítva hosszú távon létrehozzon egy valóban működőképes monetáris uniót. Egyelőre mindenestre nem úgy tűnik.

Ha tetszett a poszt, olvassa el korábbi írásainkat is!

Az államilag támogatott hitelek csapdája

Több pénzt a családoknak!

Dolgozz keményebben, vagy kirúglak!

Nagy bajban a kínaiak

Hamarosan fellélegezhetnek a fiatal munkanélküliek?

Itt várható a következő összeomlás

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr605489246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.09.03. 09:59:30

Pontosan így van.

A US államai és városai hasonló gazdaságpolitikát folytatnak, valamint a közös rész is sokkal nagyobb, mint az EU-ban.

Az EUR zóna országai most kezdenek hozzá a szabványosodáshoz. Nehezen fog menni, mert nagyok a különbségek és nincsen ballaszt, ami az EU költségvetés lenne, ha lenne.

bankvezér 2013.09.03. 16:26:42

Az euró azért okozott "pusztító válságot", mert a német és a francia tőke ,- mely az unióban a legnagyobb és legerősebb, - ezt akarta. Pénzügyi-gazdasági függésbe akarta-akarja kényszeríteni az unió az unió többi országát.
Ilyen módon akarta-akarja megszerezni a többi ország földjét,természeti kincseit, megtermelt jövedelmét.
A többi ország pedig amennyire csak tud, ellenállt-ellenáll ennek,szeretné megőrizni addigi függetlenségét.
A következmény a pénzügy-gazdasági harc, amit egyesek válságként próbálnak beállítani.

bankvezér 2013.09.03. 16:29:21

Van persze válság is, - túltermelési válság, - de annak nincs köze a közös pénzhez , - az euróhoz.

jog-ász 2013.09.04. 07:15:11

meg persze egy függetlenségi harc, egy polgárháború, és néhány helyi háború árán kovácsolódott egybe az usa.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 07:29:16

Szerintem meg azért van nyerő helyzetben az amcsi,mert kialakítottak egy fogyasztói társadalmat,ami itt az EU-ban, csak a nyugati részen van.
Pont.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 07:34:17

@bankvezér: Bírom,amikor ezt mondják,hogy túltermelési válság van,miközben csak az EU-n belül egy rahedli embernek nincs autója,betevője,lakása,alapvető lakásfelszerelése.
Hát szerintem meg nem túltermelés van,hanem a bakok lehetetlenítik el a fogyasztást,vagy nem tudom mi a szar,de valami nagyon nem stimmel,mert igény volna bőven mindenre!
Szóval?

ferexkf 2013.09.04. 08:35:21

csak úgy...mint egy pár éves érdekességet:

www.realnewspost.com/sa.php?a=34892

bankvezér 2013.09.04. 08:40:22

@hot-spot:
" Aztán mit termelünk túl?"
Például "hot-spot"-ból van túltermelés. :)

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 08:42:57

@bankvezér: Ez annyira "konkrét" válasz volt....

bankvezér 2013.09.04. 08:45:25

@hot-spot:
Keress rá az interneten a túltermelés definíciójára.

"Hát szerintem meg nem túltermelés van,hanem a bakok lehetetlenítik el a fogyasztást,vagy nem tudom mi a szar,de valami nagyon nem stimmel,mert igény volna bőven mindenre!"

Tanulásra is van igény? :)
És miért éppen bakok lehetetlenítik el a fogyasztást? Csányi Sándor (OTP) nem bak, hanem kos. Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc pedig mindketten ikrek. :(

bankvezér 2013.09.04. 08:47:48

@hot-spot:
Aki ismerkedni akar, az privát levelet is írhat.
Aki csak balhét akar, az is. :)

Lajosforras 2013.09.04. 08:48:17

@hot-spot:
ha holnaptól az országok elkezdenék az euro-t használni a dollár helyett és a nemzetközi elszámolásban az euro vagy az arany használata váltaná fel a dollárt, két hét alatt szétesne ez az "amerikai csoda".

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 08:50:35

@bankvezér: Na az nem én vagyok.
Ha ismerkedni akarnék,élne a mailom a nick név alatt.
De nem is létezik.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 08:51:40

@bankvezér: Ha nincs érv,akkor jön a kekeckedés..
Kihagyott betű,vesszőhiba stb.
Beszélgessen veled S pajti.)

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 08:57:11

@bankvezér: Még mindig röhögök.
Olyan magasra tettem a lécet manapság,hogy soha többé nem lesz férfi az életemben.wehehe.DDD

Éljen a nárcizmus!:)

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 08:59:27

@Lajosforras: Aranypénz kéne az egész világba.
Nem aranytartalékok.
Az megoldaná a problémát.

Lajosforras 2013.09.04. 09:06:36

@hot-spot: elég az aranyfedezet, csak a tartalékrátával megtámogatott hitelpénz-rendszer hiénáit kellene agyonverni egy féltéglával.

MarcusFenix 2013.09.04. 09:26:18

@hot-spot: Te úgy teszed "magasra a lécet" hogy megszabod mennyi pénze legyen az illetőnek a zsebében... Valóban pasi nélkül maradsz, mert az hozzád hasonló ostoba és buta nők nem tudnak gazdag manust fogni maguknak... :)

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 11:57:37

@MarcusFenix: Óóó!Az már nálam kurva kevés,hogy valakinek sok a pénze, öcsisajt!
Minimum 50 évesnek is kell lennie és minimum 1 diplomájának.

Tehát ha esetleg arra gondoltál,hogy van egy fingnyi esélyed nálam így sok év után,akkor jó ha tudod,hogy teljesen fölöslegesen fröcsögsz és koptatod a dagadék ujjbegyeidet itt.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 11:59:00

@MarcusFenix: Inkább menj és küldözgesd a piros üzeneteidet a haverodnak,ahogy szoktad.:)
Esetleg olvasgathatnál néha mást is,mint az én beírásaimat.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 12:09:24

@MarcusFenix: Még annyi jutott eszembe így hirtelen,hogy jelenleg a gazdag pasi téma téged mérföldekkel jobban foglalkoztat,mint engem.
Továbbá az,hogy ha még is úgy alakulna az életem,amire az esély egy a milliárdhoz (mivel nem mozgok olyan körökben sem),akkor vajh hány embert ölne meg a tudat azonnal az irigységtől.
Ami biztos,hogy te köztük lennél.:)

MarcusFenix 2013.09.04. 13:06:16

@hot-spot: akkor se kellettél volna, most se kellenél.. Attól hogy azt mondtam hogy helyes vagy, nem tudom miért gondolod hogy már egyből feleségül akarlak venni? Azt elfelejted hogy azt is mondtam mindig hogy jól nézel ki de ostoba vagy? Amúgy meg a facebookos képed elnézve már szépen kiütközött a korod az arcodon.. minden virág elhervad egyszer... de mivel 1-2 éven belül az ötvenhez leszel közelebb így ezen nem lepődünk meg.

bankvezér 2013.09.04. 13:54:50

@MarcusFenix:
@hot-spot:
Már mondtam,hogy valós facebook-profil nélkül nem sokat ér az itteni személyes cseverészés. :))

MarcusFenix 2013.09.04. 14:55:47

bankvezér: én hot-spotot ismerem élőben jó pár éve, el tudom dönteni hogy a facebook profilon amiről beszélek ő van vagy sem. Mindketten olvastunk a másiktól annyit már, hogy az álnéven írás esetén is megismernénk a másikat.

MarcusFenix 2013.09.04. 14:57:20

@hot-spot: alapvetően kölönbözünk.. téged az a pénz tenne boldoggá amiért nem dolgozol meg és az öledbe hullik, engem meg az tesz boldoggá amit a saját munkámmal megkeresek. :)

bankvezér 2013.09.04. 15:08:42

@MarcusFenix:
Ha ennyire ismeritek egymást, akkor miről vitatkoztok még mindig ? Mondjátok ki egymásnak a boldogító igent, vagy nemet, és menjen mindenki a dolgára.:))

MarcusFenix 2013.09.04. 17:15:37

@bankvezér: :)) ennél kicsit komplexebb a történet, de nem osztom meg veled.

bankvezér 2013.09.04. 17:55:35

@MarcusFenix:
Nagyon jó... :)
Nézem, hogy 2012 tavasza óta még csak 40 hozzászólásod volt. Ezt a profilt direkt zaklatásra hoztad létre? :)

MarcusFenix 2013.09.04. 18:19:03

Nem, és nincs itt semmilyen zaklatás. Virágnyelven beszélek vele ahhoz képest ahogy le cigány korcsozta a gyerekem meg a feleségem rendszeresen ok nélkül, hisz soha egy szót nem szóltak hozzá.

bankvezér 2013.09.04. 18:59:51

@MarcusFenix:
Egyre inkább azt látom, azért csináljátok ezt, mert nektek ez így jó. Ugyanis mindketten ki tudnátok ebből lépni, de mégsem léptek ki.
Ok..

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 21:55:08

@bankvezér: Nem.Már évek óta ezt csinálja minden fórumon.Az identitásomat nem tudom és nem is akarom megváltoztatni miatta.Mivel évek óta zabálja a beírásaimat,felismerne másik néven is a jellegzetes szóhasználatom miatt.Családos nős gyerekes ember,aki folyton fényezni akarja magát nekem (már évek óta ezt csinálja) nem tudni milyen célzattal.Ez egy súlyosan beteg, mániákus, notórius,és levakarhatatlan ember.Több rendőrségi ügye is volt az ostobasága miatt.
Várom hogy hibázzon,de nem kizárt,hogy nem is kell már tovább várnom erre.
Holnap kiderül a rendőrségen.

MarcusFenix 2013.09.04. 22:06:55

@hot-spot: "Több rendőrségi ügye is volt az ostobasága miatt."
tedd hozzá hogy SÉRTETTKÉNT.

Na holnap kiderül... :) ... a kérdés az hogy holnap éppen melyik személyiséged lesz az ügyeletes.. a pokróc takarítónő, vagy a lesajnáló milliomos-üzletasszony?
Most akkor várod hogy hibázzak, vagy már hibáztam és holnap mész is a rendőrségre? ... vagy ott takarítasz feketén? Hogy van ez? Remélem sok lóvéd maradt a be nem fizetett adóból és tényleg megteszed amit ígérsz, mert jó drága ügyvédem van. Max a gyereked a frissen lerakott parkettát rágcsálja karácsonyi vacsora gyanánt mert inged gatyád kifizeted a perköltségekre :)))) Most se lesz igazad, mint ahogy nem is volt soha.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 22:07:42

@MarcusFenix: Az összes beírásod a betegségedről árulkodik.Több éve ismersz engem élőben????!!
Életedben egyetlen egyszer láttál személyesen.
Ebből is látszik hogy keverednek benned a történések és nem tudsz különbséget tenni a valóság és a virtuális világ között.
Komplex történet?
A te beteg fejedben,ott van komplex történet.
A valóság ezzel szemben mindössze annyi,hogy volt egy zárt fórum,ahol te szidtál engem mint a bokrot,szapultad a gyerekemet egyhuzamban,válaszul pedig el lettél küldve a búbánatos picsába, a "tejföl szőke, svéd" nejeddel együtt.

És ezt azóta nem vagy képes megemészteni.
De hamarosan pontot teszünk ennek a végére már.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 22:10:08

@MarcusFenix: Persze persze sértettként ,magánlaksértésért,személyes adattal való visszaélésért.
Most megint kinek és minek akarod magad fényezni, és miért ferdítenéd a valóságot?

Nekem nincs fekete jövedelmem,ez is egy rágalmazás,mint ahogy az összes többi beírásod ami felém szól,egytől egyig hazugság,lejáratás,rágalmazás.
Azt hiszed hogy a monitor mögött majd büntetlenül zaklathatsz és irkálhatsz amit akarsz?
Ez nem a netboard fórum beton zártosztálya ARC!

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 22:12:01

@MarcusFenix: Én nem perellek te gyökér.
Hanem feljelentelek.
Felfogod a különbséget?
Ha nem,akkor kérjed Prüntyi barátnéd segítségét,hátha már sikerült elvégeznie a jogit így 10 év után.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 22:17:55

@MarcusFenix: Bankvezért pedig megkapja tőlem privátban a facebookos profilomat.
És ettől kezdve ARC,te nem hot-spot-ot,egy ismeretlen virtuális nicnevet zaklatsz,hanem engem.

MarcusFenix 2013.09.04. 22:20:13

@hot-spot: magánlak sértés? Arra gondolsz hogy odamentem az egyik hozzád hasonlóan nagypofáju troll háza elé és ordítottam vele az utcáról a kerítésen keresztül? :))
Nincs fekete jövedelmed? Ja bocs skizo vagy, óránként mást írsz. Olvasd már el amit írtam :)) vagy bekonyakoztál és már nehezen megy az értelmezés? Definiáld a zaklatást légyszives te vén banya! :)) Kommentelek oda ahova te is. Hívogatlak telefonon? Kapsz naponta sms-eket? Odamegyek a munkahelyed elé? Követlek? Fenyegetlek? Bántalak?
Leírom szimplán a véleményem és ehhez jogom van. Egy ostoba, otromba kripli vagy, és az hogy az éveken keresztül tartó beszólásod és nagyzolásod után kurva jót mulatok a nyomorodon és a napi megélhetési agóniáidon az nem zaklatás. Rágalmazás? A netmániáról nem tűnt el az a tonna hozzászólásod amiben kibaszott nagyo röhögsz az összes balekon aki adózik stb. és hogy hogy feketézel. Ahol mi a netboardon kommunikáltunk az nem volt zárt, hanem egy nyitott rész. Az volt a te majom ketreced, ahova be voltál zárva, mert akkora gyökér vagy hogy a társaság kiutált onnan.

Menj feljelenteni, majd kikéretem a rendőrökkel az orvosi papírjaidat is :)

Postolj, sírj, nyöszörögj még arról hogy hogy nyomorogsz. Jól mulattat. :)

MarcusFenix 2013.09.04. 22:24:57

@hot-spot: te barom. Feljelenteni BTK-s dolgokért lehet, amit te leírsz az olyan hogy azt mondja rá a rendőr hogy polgári peres úton tudsz csak megpróbálni igazat kivívni magadnak, ami pénzbe kerül mert a per végéig neked kell fizetned az ügyvédet meg az illetékeket. Aztán elbukod és kifizetet a bíróságnak a perköltséget és az én ügyvédem díjját.. csináld, majd meghívjuk a betonosokat is tanúnak és egy jó buli lesz :))) Emlékeim szerint ezeket a köröket már agyban megfutottad párszor, de a rendőrségig soha nem jutottál el.... gondolom Dr.Jekil és Mr. Hyde közül éppen a racionális jött elő, vagy a gyáva.
Az hogy kinek mit küldesz azt leszarom, ismerkedj hátha Csányi Sanyi bácsi postolgat és akkor a milliárdos farok ott lesz előtted, csak be kell kapni :)

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 22:28:05

@MarcusFenix: Szerintem a rendőrök képesek eldönteni helyetted, mi jelenti a virtuális zaklatást a nagy nyilvánosság előtti lejáratást,rágalmazást és becsületsértést.

MarcusFenix 2013.09.04. 22:31:12

@hot-spot: becsületet annak lehet sérteni akinek van. Neked már nagyon nagyon rég nincs! :)

MarcusFenix 2013.09.04. 22:37:08

@hot-spot: Amúgy ha így működne a világ ahogy te szeretnéd, az engem évekig valóban zaklatók már rég szopnák a faszt a sitten. Kevés volt oda a horogkeresztes zászló, a montázsolt fotók, az életveszélyes fenyegetés, a telefonhívások és a többi dolog is sajnos... Viszont mondom legyél bátor végre :) de emlékezzél, minden dologra van reflexiom, csak emelem a tétet kicsit. A végén ott fog koldulni a pályaudvaron tényleg. Van fogás rajtad bőven.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 22:41:00

@MarcusFenix: Hiába fröcsögöd rám a hazugságaidat,nem én tehetek a nyomorodról,sem a boldogtalanságodról,sem egyéb szarodról.
Tehát beírhatsz ide egy km hosszú lejárató kampányt is,attól én még nem leszek olyan.
Be is szarhatsz nyugodtan a kínlódástól te szerencsétlen hülye.
Már évek óta ezt csinálod,irkálod a hazugságáradataidat és még sem lettem olyan amilyen a te súlyosan beteg agyad elképzel.
Te viszont egyre gennyesebb vagy,egyre visszataszítóbb minden téren és egyre betegebb.Csodálom hogy nem hányod le saját magad amikor a tükörbe nézel.
Borítékolom hogy felfordulsz a gyűlölettől hamarosan.
A saját magad által gerjesztett gyűlölettől.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 22:41:49

@MarcusFenix: Meg se próbálj győzködni és lebeszélni,mert direkt emiatt vettem ki 2 nap szabadságot.

hot-spot (törölt) 2013.09.04. 22:45:31

@MarcusFenix: Ami a továbbiakat illeti.
Nem kívánok veled semmilyen módon kommunikálni.
Tulajdonképpen már nem tudsz újat sem írni,ami miatt szólnom kellene hozzád.
Bár még éppen csak rablógyilkosnak nem kiáltottál ki,gondolom ami késik,nem múlik.
További kellemes társalgást egymagadban,te puhatestű féreg.

MarcusFenix 2013.09.05. 07:24:34

@hot-spot: ki akart lebeszélni? Kb 3x mondtam hogy menj, hajrá! :) Csak leírtam a várható következményeket. Rablógyilkos? Igen az vagy! A nemzet kirablója (fekete munka) és az intelektus gyilkosa (az ahogy telefröcsögöd a blogokat az ostoba következtetéseiddel)

MarcusFenix 2013.09.05. 07:28:25

@hot-spot: tényleg? Nos nézzük csak a leltárt miért is irigykedek rád:

1. Van családom és boldog házasságban élek, veled ellentétben.
2. Van nemi életem amivel elégedett vagyok, veled ellentétben
3. A gyerekem nem szenved a csonka családtól, a tieddel ellentétben.
4. Van munkám, olyan amire egész életemben vágytam, szeretem csinálni és nem nyomorgok a pénzből amit keresek vele, veled ellentétben.
5. Önmegvalósítok folyamatosan, veled ellentétben.
6. Nem szedek gyógyszert a mentális állapotomra, és nem szorulok kezelésre, veled ellentétben.
7. Vannak barátaim veled ellentétben.
8. Nem vagyok mindjárt 50 éves, veled ellentétben.

... és folytathatnám... de még mindig nem találtam semmit amire irigykednem kéne... segítesz?

hot-spot (törölt) 2013.09.05. 12:00:48

@MarcusFenix:
Ui;
Tibor,megfogalmaztam a feljelentést.
A többi a rendőrség dolga.
Soha életemben nem jelentettem fel senkit,te leszel az első.
Sajnálom hogy idáig fajult az ámokfutásod,hogy ide kellett eljutni.
Ha nem valósult meg bűncselekmény,akkor mocskolhatsz nyugodtan életed hátralévő részében,ahogy eddig is tetted.És lesz egy újabb beteges orgazmusod.
Győzzön az igazság.

MarcusFenix 2013.09.05. 14:25:58

@hot-spot: kész, most teljesen megsemmisítettél, kiesek az univerzum szélén a szakadékba!
Azon gondolkodtam, hogy szólj ha mész a rendőrségre és akkor veled megyek, így megspórolunk a nyomozati szakaszból két hónapot, én majd bejelentkezek mint gyanúsított :)) Megnézem az ügyeletes tiszt fejét! :)) Na ok?

hot-spot (törölt) 2013.09.05. 15:27:02

@MarcusFenix:
De Norton is azonosítani tud téged,hiszen rendszeresen jönnek mennek a privátok.

Mi lenne ha önfeljelentést csinálnál és spórolnál a rendőrségnek egy kis időt,munkát és penyázt?

MarcusFenix 2013.09.05. 15:37:23

@hot-spot: Nagyszerű ötlet, akkor ez azt jelenti hogy egyből neked fizessek büntetést?:))))

jó ötlet, csak mivel ezt te buknád és én viszont feljelentelek akkor így te fizetsz nekem..:) Hova küldjem a bankszámlaszámot?

hot-spot (törölt) 2013.09.05. 16:30:17

@MarcusFenix: A télapónak.
Holnap jön Nort és átolvassa az írtakat.
Elvégre őt biztos hogy tanúként beidézik majd.

roqfort 2013.09.06. 17:59:17

Ezek a számok nekem nem stimelnek:
Az USA esetében 2 bázispont ill. 200 százalékpont lehet a jó adat.
Az EUs számoknálk pedig úgy akarhatta írni, h 3 vagy 5 ill. 7 bázispont vagy 300 500 és 700 százalékpont.?
süti beállítások módosítása