Pénzügyi Szemle Online Blog

A blogot a penzugyiszemle.hu szerkesztői írják. A portálon cikkeink, tanulmányaink teljes terjedelemben megtalálhatók, és teret adunk a szakmai vitának is. Ingyenes regisztráció itt.

Kövessen minket a Linkedin-en!

A Pénzügyi Szemle online hírei

    • Japán és a folyamatos monetáris lazítás
      Az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy további hosszú évekig fenntartsa a laza monetáris politikáját, hisz óvakodnia kell az inflációtól. De mi a helyzet azokban az országokban, ahol a gazdaság természetes folyamataiból eredően folyamatos a deflációs nyomás?

    • Az újraelosztás lehet a megoldás a gazdasági problémákra
      Ha van stabil gazdasági növekedés, akkor a felmerülő problémákra megvan a megoldás: maga a növekedés. Hiába jön tehát egy válság, egy fenntarthatatlan adósság, a problémákat megoldja a stabil növekedés. De mi a helyzet akkor, ha ez a stabilitás elvész?

    • Szükség van az 500 eurósokra az eurózónában
      Az 500 eurósok legnagyobb használója az alvilág, az EKB korábbi igazgatója mégis úgy látja, hogy a bankjegyekre szükség van, mégpedig biztonsági okokból. Az eurózónát ugyanis egyszer már megmentették az 500 eurós bankók.

    • Nyugdíjak: egyre fontosabb az előtakarékosság
      Az Egyesült Államok társadalma elöregedőben van, csakúgy, mint számos más fejlett országban. Ebben a környezetben az állami nyugdíjak vásárlóértéke egészen biztosan csökkenni fog, ami különösen az alsó jövedelmi harmadban okozhat nehézségeket.

    • Ronald Coase - itt és most
      Ronald Coase szerint a közgazdászokra az igazán érdekes kérdések az intézmények - vagyis a társas játékszabályok - középső szintjén várnak. Súlyos tévedés, pontosabban tudatlanság azt hinni, hogy a piacgazdaság intézményei triviálisak, és elintézhetők az olyan sommás állításokkal, mint hogy „magántulajdonra és szerződéses szabadságra van szükség".

    • Amerikai állampapírokat vásárolhatna az EKB
      Az eurózónában komoly problémát okoz a rendkívül alacsony infláció és a lassú gazdasági növekedés. Ha az Európai Központi Bank amerikai állampapírokat vásárolna, azzal egyszerre oldhatná meg a gondokat, úgy, hogy az uniós szabályok sem sérülnének.

    • Rossz célpontra lőttek a görög megszorításokkal
      Miközben Írországban és Portugáliában remekül halad a válság utáni felépülés, Görögország továbbra sem képes a tartós növekedésre. Pedig a megszorítások rendbe tették a költségvetést és a folyó fizetési mérleget is.

Minden napra egy tanulmány

A blog küldetésének tekinti a magyar közgazdasági és pénzügyi kultúra emelését, a gazdasági és pénzügyi kérdések iránt érdeklődők látókörének szélesítését. Ennek részeként minden nap egy-egy, jellemzően külföldi szerzők által jegyzett tanulmányt, elemzést, szakcikket ajánlunk az olvasók figyelmébe. Meggyőződésünk, hogy a nemzetközi tapasztalatok segítik a magyarországi kihívások és problémák jobb megértését, az ezekről való színvonalas vitákat és a megfelelő válaszok megtalálását is. A bejegyzések a szerzők, illetve a Pénzügyi Szemle Online szerkesztőinek véleményét tükrözik. A kommenteket moderáljuk, melynek során az általános moderálási elveket követjük.

Akik figyelnek ránk

ecohu_logo.jpg

hirf.jpg

Több pénzt a családoknak!

2013.08.31. 08:31 Pénzügyi Szemle

Okos ötlet lenne, ha az állam a gyermekek és a gyermeknevelés után a jelenleginél nagyobb, netán sokkal nagyobb adókedvezményt adna?

A szakemberek többsége egyetért abban, hogy az adórendszernek a fogyasztási adók felé kell elmozdulni úgy, hogy egyre kisebb részben terheli a megtakarításokat és a befektetéseket. Azt ugyanakkor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a befektetés nem csak részvényt, kötvényt, vagy épp gyárépületet jelent, a legtöbb ember életében ugyanis a legfontosabb (és legköltségesebb) befektetés nem más, mint a gyermekvállalás. Az eredeti elemzés itt érhető el.

Csalad_nagy.jpgA gyermekvállalásra ugyanis – függetlenül attól, hogy az egyének számára mennyi örömöt és boldogságot jelent – pusztán csak közgazdasági értelemben tekinthetünk egyfajta befektetésként is: időt, pénzt és energiát fektetünk be valakinek a felnevelésébe, aki évtizedekkel később dolgozik, adót fizet, fenntartja a szociális rendszereket, sőt ha szerencsénk van, akkor még rólunk is gondoskodik.

Ha pedig a ma gyermekei lesznek azok, akik a gazdasági és társadalmi rendszert a jövőben fenntartják, akkor úgy lenne igazságos, hogy a gyermekekbe invesztálók jókora adókedvezményeket kapjanak azokkal szemben, akik bár nem vállalják a gyermeknevelés költségeit, később mégis élvezik annak hasznát, például a jövőben is fennmaradó nyugdíjrendszerek formájában.

A gond az, hogy a magas adók és a fejlett nyugdíjrendszer abba az irányba hatnak, hogy a fiatalok egyre kevesebb gyermeket vállalnak, egyre kevésbé tekintik ugyanis gyermekeiket egyfajta nyugdíjbiztosításnak, akik idős korukban majd gondjukat viselik. „Miért vállaljak azért gyermeket, hogy idős koromban eltartson, ha ezt a szerepet magára vállalja az állam?” – tehetik fel a kérdést a fiatalok milliói. Kutatók egyenesen be is bizonyították, hogy a nyugdíjrendszerek fejlődése és a szociális háló kiszélesítése csökkenti a születésszámot és a családok átlagos méretét (sőt még a házasságkötések számát is).

Ramesh Ponnuru, az American Enterprise Institute kutatóintézet közgazdásza szerint nem is az a kérdés, hogy a gyermekek után járó adókedvezmény jó ötlet-e, hanem sokkal inkább az, hogy hogyan lehetne igazságossá tenni a jelenleg igazságtalan rendszert. A fenti gondolatmenethez visszakanyarodva ugyanis a kutató úgy látja, hogy épp egy jókora – a jelenleginél akár négyszer, vagy még többször nagyobb – adókedvezménnyel lehetne igazságossá tenni a mostani rendszert, amely a jövő nyugdíjrendszerének fenntartóit nevelő szülőknek túl keveset, a gyermekeket nem nevelők számára viszont túl sokat ad.

Ha tetszett a poszt, olvassa el korábbi írásainkat is!

Dolgozz keményebben, vagy kirúglak!

Nagy bajban a kínaiak

Hamarosan fellélegezhetnek a fiatal munkanélküliek?

Itt várható a következő összeomlás

Készüljünk a tartósan gyengébb forintra?

Magaddal szúrsz ki, ha magasabb minimálbért követelsz?

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiszemle.blog.hu/api/trackback/id/tr485482106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bankvezér 2013.08.31. 11:52:25

Már a kezdő mondattal sem értek egyet :
" A szakemberek többsége egyetért abban, hogy az adórendszernek a fogyasztási adók felé kell elmozdulni úgy, hogy egyre kisebb részben terheli a megtakarításokat és a befektetéseket."

Eddig végig azért sírtak a közgazdászok,hogy induljon már be a fogyasztás, most pedig a fogyasztást akarják leginkább megadóztatni, és ezzel visszafogni???
Tessék mondani, hová lett az a sok elmebeteg, aki az idegszanatóriumok bezárása után az utcára került?
Azokból lettek a tanulmányokat írogató közgazdászok ? :)))

zobod 2013.08.31. 22:47:18

Nem járulékfizető kell a nyugdíjrendszer mögé, hanem tőkefedezet. A termelékenység folyamatosan növekszik , és a leginkább termelékeny iparágak egyben tudás- és tőkeintenzívek, még ha elsőre ez nem is látszik. Ha valami válság, háború stb. miatt megint visszamegyünk a fejlődésben pár évtizedet, akkor persze munkáskéz kell majd megint, sok.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.08.31. 22:47:46

Adhatnak 4-5x akkora adókedvezményt, de ezt normális fizetésből úgysem lehet kihasználni, vagy annyira szűk lesz a 2,3,4 gyerek utáni adókedvezmények közötti sáv, hogy nem lesz értelme csak emiatt több gyereket vállalni.

A másik, hogy gyerekkoromban azt hallottam, hogy "hú, mindjárt 5 milliárdan vagyunk, és az kurva sok". Most meg vagyunk 7 milliárdan, és még a fél életem hátra van, várhatóan mire elpatkolok lesz 10-12 milliárd ember a Földön.
Szerintem a szülőket pótló 2 gyerek családonként elég, igy is egy generáción belül exponenciálisan nő az adott család létszáma.

hot-spot (törölt) 2013.08.31. 22:57:45

Én,mint egyedülálló,állami minimálbéres (kompenzációt sem kapó ) panellakó kijelentem,hogy egy kurva rohadt fillér támogatást sem kapok az államtól sem máshonnan,mert a gyerekemmel meghaladjuk (10 ft-al) az egy főre eső 39 ezer ft-os, központilag meghatározott, éhenhalást elkerülő jövedelmet!
Éljen az egyfülű rózsaszín nyuszipárt!

hot-spot (törölt) 2013.08.31. 23:00:17

@zobod: Szerintem meg el kéne már jutni addig,hogy egy dolgozónak minimum annyit kellene keresnie nettóban,mint egy átlag nyugdíjasnak és nem az inaktív réteget kellene halmozni minden földi jóval, a dolgozók és gyerekesek kárára!

bankvezér 2013.08.31. 23:45:46

Ha a mostani rendszer fennmarad,(!) akkor egyáltalán nem szabad támogatni azokat, akik több gyereket vállalnak. Mert mi a fenének támogatást adni arra, hogy újabb munkanélküliek szülessenek???
Én inkább adóztatnám őket orrba-szájba, hogy elvegyem a kedvüket a munkanélküli fiatalok szülésétől és ha mégis szülnek, akkor később legyen miből a segélyt fizetni a munkanélküli fiataloknak.

bankvezér 2013.08.31. 23:52:14

Persze az Orbán-kormány ezt is elqrja, mint annyi minden mást..
Mert tényleg mi szükség van-lesz egy csomó munkanélküli fiatal, ereje teljében lévő bűnözőre?
Majd arra költünk, hogy a sok idióta rendőr ezeket hajkurássza??? Persze eredménytelenül...
Még szerencse,hogy az ember agyon lőheti azt,aki betör hozzá! Rohadt egy világ !

Nemzeti Dohányos 2013.09.01. 00:01:16

Én úgy csinálnám a támogatásokat, hogy
1 gyerekre: semmi
2 gyerekre: sok
3 gyerekre: a két gyereknél egy picivel több
3+ gyerekre: semmi.

Aki egy gyereket vállal, annak már egy második se lesz akadály. Aki meg egyet se akar, az semmi pénzért se fog vállalni gyereket. A harmadik gyerekre egy kisit nőhet a kedvezmény, de ne annyival, amivel a költségek nőnek. Három fölött meg semmi se járjon, aki ennyi gyereket akar, az oldja meg magának. Ezzel a többséget két gyerekre be lehetne lőni, de azért lenne elég három gyerekes család is, hogy kijöjjön az ideális kettő egész pár tized gyerek/család. És bár egy demokráciában ez nem lehet kimondott cél, de jó lenne, ha a három gyerekesek az értelmiség közül kerülnének ki, az ország érdekében, ez a szabályozás ezt is elősegítené.

nyuggernyúzó 2013.09.01. 01:50:06

Addig álmodni se lehet javuló demográfiáról, amíg ez a nyugdíjrendszer marad. Bóvliktor megmondta, az átlagfizetés €500, átlagnyugdíj €350. Így is soknak tűnik a nyugdíj. De az átlagfizetésből fel kell nevelni 1 gyereket, vagyis a nyugger jobban él, mint a dolgozó réteg vagy a gyerekek. Ez egy nyuggerpárti, gyerekellenes társadalom. A gyerek rengeteg embernek nem érték, hanem nyűg.
Az egész nyugdíjrendszert fel kéne számolni, a járulékot otthagyni annál, aki megkereste és majd családon belül eltartják az öregeket.
Lehet hisztizni, követelni, hogy jár, de tudomásul kell venni, nincs pénz 10 millió embert ilyen szinten eltartani. Van 2 millió ember, aki a versenyszférában dolgozik és ők tartják el a maradék 6 millió felnőttet és a 2 millió kiskorút. Ez így nem megy. Valakiknek nagyon le kell adni az igényeikől.
És ez se javítana a helyzeten azonnal, hanem idő kéne, hogy felfogja ez a buta magyar pórnép, hogy a nyugdíjat nem Orbán/Gyurcsány adja, hanem a járulékfizetők, akik a normálisan felnevelt gyerekekből lesznek.
A családok állapota borzalmas, nagyon magas a válások aránya, a fiatalok infantilisek.
A helyzet reménytelen, demokráciában megoldhatatlan a probléma és idő sincs rá.
Én már kiszálltam a játékból a 2 gyerekemmel együtt. Majd keresnek más balekot a nyuggerek. Megbeszélik Kolompárékkal, hogy fizessenek járulékot vagy azt csinálnak, amit akarnak, én lesz*rom.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2013.09.01. 07:36:25

@nyuggernyúzó: Szerinted az az óvónéni, aki vigyáz a gyerekedre, és pár dologra meg is tanítja, amíg te a versenyszférában dolgozol, az nem végez számodra szolgáltatást?
Vagy csak akkor, ha ez egy magánóvoda, amit ki kell fizetni?
Csak ahhoz, hogy "kétmillió versenyszférás tartja el az országot"...

MarcusFenix 2013.09.01. 08:11:27

@hot-spot: KÉTSZÁZÖTVENEZER!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Egyedülálló? Nortonnak vigyél kaját azért... Natali P. mikor csinál regisztrációt az elittarskereso.hu-n hogy fogjon magának egy gazdag faszt?
Utolért a nyomor te nagyszáju, írigy, ostoba nő! :)))

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 08:42:38

@bankvezér: Aztán szerinted nem beteg nemzet az,ahol a gyerek nem érték?
Persze nem a roma pulya akinek apja anyja munkanélküli,mert az valóban nem lesz érték soha.
Egyébként meg sokkal jellemzőbb manapság az a trendi,hogy a gazdag családokban van 3 gyerek vagy több.
És persze őket támogatják is bőszen.
Kurvára rá van szorulva, nyilván..

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 08:46:45

@Nemzeti Dohányos: Baszki!
Ne támogatást adjon meg segélyt a böszme kormány,hanem normális fizetést!
Az nem normális,hogy a fizetések 60-70-80 ezer nettók maximum,míg a nyugdíj ennél több!

Faszért nincs még egyen nyugdíj,mikor már mindenütt egyen fizetések vannak?

Namir 2013.09.01. 08:58:54

"az adórendszernek a fogyasztási adók felé kell elmozdulni úgy, hogy egyre kisebb részben terheli a megtakarításokat és a befektetéseket"

Teljesen igaz, és hozzá tehetjük, hogy a munka/termelő jövedelmek adóztatását is csökkenteni kell.

"@Zobod: Nem járulékfizető kell a nyugdíjrendszer mögé, hanem tőkefedezet."

Ez súlyos tévedés.
A tőkefedezet önmagában, egymást követő emberi generációk nélkül értéktelen (lesz).

Csak ha van következő jövedelemszerző-felhalmozó és azt a nyugdíjasok felé transzferáló generáció, akkor van, aki megvegye azt a tőkét, amit a nyugdíjasok (virtuális formában) felhalmoztak.

Ergo a tőkefedezethez is emberek (munkavállalók/járulékfizetők), sőt az eladásra felajánlott tőkét vásárolni képes és akaró emberek kellenek.
Pl. ingatlanérték hosszútávon csökkenő népesség mellett.

ekat 2013.09.01. 09:02:53

Nekem nincs gyerekem, mert túl későn találkoztam a megfelelő társsal, de ha lett volna, nem azért lett volna, hogy vele biztosítsam a nyugdíjas éveimet, milyen duma ez 2013-ban Európában? :) Azért lett volna, mert szerettem volna önmagáért, meg a családdá kiegészülésért.
És a nyugdíjamat meg, ha rajtam múlna, magam oldanám meg, ne szedjenek el rá semmit és hagyjanak békén. Nem én tehetek róla, hogy kitalálták ezt az elizélt rendszert! De így is fizetek nem keveset önkéntes nyugdíjpénztárba.
Mondjuk persze ha tőlünk gyerektelenektől nem szednének el semmit, vajon ki fizetné a gyerekeseknek járó családi pótlékot, adókedvezményt, iskoalkezdési támogatást, szocpolt, mittoménmit? A helyzet az, hogy mi beadunk, ők kapnak. Azokat a gyerekeket együtt neveljük fel, úgyhogy nincs mit sírni azon, ha aztán az ő pénzükből majd nekünk is jut.

$pi$ 2013.09.01. 09:11:16

@hot-spot: "Ne támogatást adjon meg segélyt a böszme kormány,hanem normális fizetést!"

Te az államtól kapod a fizetést? Csak szólok, hogy a legtöbben nem így vannak ezzel.

$pi$ 2013.09.01. 09:13:30

@hot-spot: "Én,mint egyedülálló,állami minimálbéres (kompenzációt sem kapó ) panellakó kijelentem,hogy egy kurva rohadt fillér támogatást sem kapok az államtól sem máshonnan"

Ezt akkor most hogyan? Gyes meg Gyed, meg ilyenek nem játszottak?

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:17:14

@MarcusFenix: Verheted a faszodat te nyomorék állat,utolért a nyomor engem is,de vigasztal a tudat,hogy te is megdöglesz a tizedik emeleti panelodban ahogy én is az enyémben.Az egyetlen ami maradt még a 10 milliós lakás, amin ülök meg az örökség.Norton meg annyira gazdag faszi volt,hogy majdnem belefulladt a hiteleibe,ezért jobban élek,ha egyedül élek a minimálbéremből.Aztán majd az anyja főz neki és nem fog éhen halni, talán.
Továbbá most jött el az idő,hogy feljelentelek,zaklatásért és rágalmazásért.Eddig Norton lebeszélt róla sajnos,mert már rég megtettem volna,annyira unom az évek óta tartó mocskolódásaidat és hazug rágalmazásaidat, a koslatásod utánam,hogy folyton a picsámban lihegsz és lesed és iszod minden beírásomat és hogy minden információmorzsát összekaparsz rólam,rólunk,meg úgy alapból az egész beteges lényedet.
És még te dumálsz az irigységről,miközben majd megdöglesz tőle és évek óta tart a fetrengésed a saját hugyodban,annyira irigy másokra,mindenkit beleértve.
Vagyok annyira talpra esett ember ha ez vigasztal,hogy nem fogok éhen halni,de az egészen biztos,hogy a következő partnerem ha lesz egyáltalán,az csak és kizárólag diplomás ember lehet vagy senki.Ha az utóbbi következik be,akkor elfogadom az is és nem leszek öngyilkos miatta.
Mert a hülyékből már kurvára elegem van.
Most pedig menj és foglalkozz a roma feleségeddel meg a pulyáiddal te szerencsétlen flótás.
Mert ha csak tized annyit foglalkoznál velük mint velem,akkor már nem vizelne az ágyba 10 évesen és tudna írni meg olvasni az a gyerek, a nejed meg nem baszna folyton mással.
Ez volt a legutolsó alkalom,hogy hozzád intéztem bárminemű mondandómat,mert pszichopatákkal nem fogok társalogni,arra ott vannak az orvosaid.

bankvezér 2013.09.01. 09:17:37

@hot-spot:
"Az nem normális,hogy a fizetések 60-70-80 ezer nettók maximum,míg a nyugdíj ennél több!"

Na az a nyugdíjas sem 60-70-80 ezer forint nettó fizetés után kapja a nyugdíját.
Vagy olyanról van szó, aki már vagy 20 éve nyugdíjas.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:20:49

@$pi$: Közalkalmazotti minimálbér.
A kompenzációt csak év elején hajlandóak felülvizsgálni,azt év közben nem adnak.
Tehát ha nem veszem a gyerekkedvezményt (amit kapok),akkor a nettóm az 64 ezer ft 8 órai munkára.

De nem sokkal keresnek többet a spár dolgozói sem,vagy akár melyik másik állást veheted alapul.
A versenyszféra is hozzá idomult a közalkalmazotti bértáblához.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:24:06

@$pi$: A versenyszféra fizetései hozzáidomultak a közalkalmazotti bérekhez.
10-20 ezrekkel keresnék többet maximum,ha tescoban dolgoznék a húspultban és a kapitalista mérföldekkel gecibb mint munkaadó.
A 8 órás munkát nem ismeri,csak a 12 órásat és annál többet.Persze a túlórát soha sehol nem fizetik ki.

Henriette Ráczmolnár 2013.09.01. 09:26:55

gyerekvállalási támogatási közpénzből (=adók) nem más közönséges KONRATSZELEKCIÓ. nem kell. jövedelmi viszonyok és gyerekből annyi, amennyi, kinek-kinek. saját kockázatra.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:29:55

@Henriette Ráczmolnár: Egyetértek.
Normális fizetések kellenének!
És nem támogatás meg segélyek!

bankvezér 2013.09.01. 09:31:15

@hot-spot:
" Aztán szerinted nem beteg nemzet az, ahol a gyerek nem érték?"

Kínában például korlátozták, a születéseket. Államilag létszám szerint és magánügyileg nem szerint. Kína mégsem tekintendő betegnek.
De ne erről vitatkozzunk, mert én arról írtam, hogy a társadalmi igazságtalanságok eredménye, hogy egyik gyerek születése jó, a másiké rossz.

kisQtya 2013.09.01. 09:37:36

"... úgy lenne igazságos, hogy a gyermekekbe invesztálók jókora adókedvezményeket kapjanak azokkal szemben, akik bár nem vállalják a gyermeknevelés költségeit, később mégis élvezik annak hasznát, például a jövőben is fennmaradó nyugdíjrendszerek formájában. ..."

Ez a lényeg. Az ikreim most kezdik az egyetemet és mellé egy okj-s képzést. Egyikük az egyetemet is és az okj-t is költségtérítésesen (ti. az ELTE jogi karára 403 pont alatt még költségtérítéssel sem lehetett bekerülni az idén).
Az elmúlt évben volt gyerekenként!!!:
1 db szalagavató (60 ezer),
2 db nyelvvizsga (40 ezer),
1 db jogosítvány 130 ezer),
1 db ECDL vizsgabizonyítvány (bár azt folyamatosan fizettem évekig modulonként,kb. 20 ezer),
1 db két hónapos nyelvgyakorlás céljával megejtett németországi "nyaralás" kevéske munkavállalással 120 ezer.
Ezt meg lehet szorozni kettővel.

Most jön egy okj regisztrációs díj 25 ezer, egy okj tandíj 220 ezer, egy félév a jogi karon 247 ezer, 2 db tablet (még nem tudom mennyi).

HA MÉG EGYSZER KEZDHETNÉM AZ ÉLETEMET? EGÉSZEN BIZTOSAN NEM SZÜLNÉK GYEREKET. Pedig imádom őket.
Arra pedig nem vagyok kíváncsi, hogy menjen el a gyerek "dógozni", mert szerintem egy teljes értékű értelmiséginek az egyetemet nappalin kell elvégeznie sok tanulással és művelődéssel, nem pedig munka mellett nyűglődve, féltudású marhaként diplomázni.

A véremet, az életemet adom oda ezért a két gyerekért időben, energiában, pénzben mérve is tökéletesen kizsákmányol engem ez a remek demokratikus társadalom, hogy baszódna meg!!!

bankvezér 2013.09.01. 09:37:41

@hot-spot:
"Normális fizetések kellenének!
És nem támogatás meg segélyek! "

" Szövőlány álmodik cukros ételekről,
Nem tud kartellekről..."
(József Attila)

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:38:49

@bankvezér: Miért pont kínai?
Hja!Tudom már!
Fideszes vagy te is és nekik Kína a példakép.
Bár elég nevetségesnek tartom Kínát és ezt a kiszáradt gödröt összehasonlítani.:)

bankvezér 2013.09.01. 09:42:40

@kisQtya:
" A véremet, az életemet adom oda ezért a két gyerekért időben, energiában, pénzben mérve is tökéletesen kizsákmányol engem ez a remek demokratikus társadalom, hogy baszódna meg!!! "

Mindenkit kizsákmányol, aki kizsákmányolható. Ez a rendszer alapelve. Gyerekvállalás nélkül is kizsákmányolnak.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:42:55

Kiszáradt és elnéptelenedett gödör.
Egy elsivatagosodás,elnéptelenedés kezdetén álló terület....
Nevetséges.
Hol van ehhez Kína a felhőkarcolóival és a töménytelen pénzével,földrajzi kincseivel,emberi erőforrásaival?
Megsúgom.
Egymillió fényévre előttünk.
Ott van Kína tőlünk.

bankvezér 2013.09.01. 09:46:08

@hot-spot:
" Fideszes vagy te is és nekik Kína a példakép."

Kedves hot-spot, azért eléggé homály lehet neked ott bent..
A fideszesek leginkább József Attila idézetekkel repesztenek ? :)))

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:47:21

@kisQtya: Ez hülyeség,hogy nem szülnél.Dehogy nem szülnél,én is ugyan így tennék újra.
Tehát ha jól számolom,akkor a lakásom rámegy a gyerek diplomájára majd...de nem baj.

Csetepaté márki 2013.09.01. 09:47:39

@zobod: "Nem járulékfizető kell a nyugdíjrendszer mögé, hanem tőkefedezet."

A tőkefedezethez nem kell senki?
Mindenképpen az aktívak tartják el az inaktívakat, a kérdés az, hogy a pénzügyi rendszeren keresztül, vagy közvetlenül.
A tőkefedezetes nyugdíjrendszer kockázatos és folyamatosan veszteséget termel, és aktív termelő réteg nélkül haszontalan papírkupac. Ráadásul úgy megtakarítani és egy nyugdíjrendszert erre építeni, hogy gombnyomással pénz teremthető(persze nem ám mindenkinek), ritka nagy marhaság.

MarcusFenix 2013.09.01. 09:48:23

@hot-spot:
:))))))))))))))))))))))))))))

Szegény megrágalmazott becsődölt üzletasszony-adócsaló kibukott!!!!!! Kibaszott nagyot röhögök rajtad! Egyedül a lányodat sajnálom, de ha az apának egy kis esze van akkor kéri a gyerek elhelyezésének a megváltoztatását, mert az ostobaságod már veszélyezteti a normális fejlődését.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:49:55

@bankvezér: Én eddig úgy tudtam,hogy nagy fekete autókkal repesztenek,de nem tudom mi a legújabb divat náluk.D
Ha nem lenne homály a fejemben,akkor nem minimálbéres panellakó lennék,erre nem gondoltál?:)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.09.01. 09:53:03

Tehát a baj az állami újraelosztás és ezt a szerző radikálisabb újraelosztással akarja kompenzálni. Érdekes.

Egyébként ajánlom:
freakonomics.com/2011/06/10/the-rich-vs-poor-debate-are-kids-normal-or-inferior-goods/
Az eredménye az, hogy az az összefüggés, hogy a nagyobb jövedelműek kevesebb gyereket vállalnak már akkor is igaz volt, amikor még nem volt nyugdíjrendszer.

kisQtya 2013.09.01. 09:54:11

@ekat: Nem igazán értek egyet azzal, hogy együtt nevelkül fel a gyerekeket, ti. járulékot, stb. akkor is fizetek, amikor még nincs gyerekem, meg amikor már nem nevelem a gyerekemet, de mindegy.

Azzal viszont egyetértek, hogy nem kell ennyi államilag elosztott szarság. Nem kell állami nyugdíj, meg szocpol, meg támogatás, gyes, meg gyed, meg ki tudja micsoda.
Legyen társadalmi kockázatvállalás az egészségügyi alapellátásban, mert arról senki nem tehet, ha megbetegszik.
MINDEN MÁST, nyugdíjat, gyermekvállalást, stb. mindenki oldja meg maga. Mert baromi igazságtalan ám, hogy amit én keresek, azt megosztjuk azzal, aki baszik pénzt keresni, pedig egészséges. Mondván, hogy nincs munka.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 09:56:49

@kisQtya: Ez azokkal lenne kibaszás,akik eddig 5 kutyát tartottak el egy gyerek helyett.

kisQtya 2013.09.01. 10:00:39

@Lord_Valdez: És helyes is, ha kevés gyereket vállalunk. Kevés, de minőségi adófizető polgárt kell "előállítani". Nehogy már az elbaszott nyugdíjrendszer határozza meg, hogy hány gyereket kell szülni....!

Minél alacsonyabb az iskolázottság, annál alacsonyabb a jövedelem. S minél alacsonyabb az iskolázottság, annál kevésbé beszélhetünk tudatos gyermekvállalásról, inkább természetes szaporodásról, mint az állatok esetében.

Az más kérdés, hogy a segélyezés intézményével sikerült feltalálnunk a tudatos szaporodást. :(

kisQtya 2013.09.01. 10:02:02

@hot-spot: Ja! Pontosan azokkal szeretnék kibaszni. Úgy, ahogy mondod.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:02:49

@kisQtya: Minél alacsonyabb az iskolázottság, annál alacsonyabb a jövedelem.
Válasz erre;
Ezt nem írom alá,jelenleg az iskolázottságnak nem sok köze van a jövedelmekhez.
Diplomákkal is takarítanak jelenleg,annyira nincs munka.
Na meg ott vannak a pedagógusok.Mennyit is keres egy földrajz tanár ?
Szóval...

bankvezér 2013.09.01. 10:03:08

@hot-spot:

Nagy fekete autókkal repesztenek ? Azok az apparátus emberei.

"Ha nem lenne homály a fejemben,akkor nem minimálbéres panellakó lennék,erre nem gondoltál?:) "
A pénz teljesen alkalmatlan az emberi érték mérésére.
Lázár János kezdetben mást mondott, de azóta már ő is visszaszívta, amikor szembe került Csányi Sándorral. :))

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:06:58

@kisQtya: Nem basznál ki velük.
Akiknek nincs utódja,az már összeharácsolt az évek alatt annyi lovettát,hogy nem fog éhen halni.
Vagy azért nincs utódja,mert defektes,akkor pedig jobb is ha nincs utódja,természetes szelekció.
Ha betegség vagy baleset folytán nincs utód,vagy mert elvesztette az utódot,akkor adnék támogatást.De nem könyöradományt,hanem rendes támogatást.

kisQtya 2013.09.01. 10:09:53

@hot-spot: Sajnos a fizetést nem a kormány adja. Még... D lehet, hogy hamarosan visszatér az az idő....

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:12:19

@bankvezér: A pénz teljesen alkalmatlan az emberi érték mérésére.
Válasz erre;
Pedig de.És sajnos,ezt is hozzá kell tennem.
P. Tímea. sem mondható egy hülye libának,ugye?
Mint ahogy Gyurcsány sem mondható az egy csillárdos vagyonával ostobának.
Tehát ők ügyesek voltak talpraesettek és okosak.
Én pedig hülye,mert én lakom a panelgettóban és dolgozhatok minimálbérért.
Tehát sajnos maximálisan igaza van annak,aki azt állítja,hogy a pénz és a vagyon határozza meg az emberi értéket.

Paul Summers 2013.09.01. 10:13:36

"Ramesh Ponnuru, az American Enterprise Institute kutatóintézet közgazdásza szerint nem is az a kérdés, hogy a gyermekek után járó adókedvezmény jó ötlet-e, hanem sokkal inkább az, hogy hogyan lehetne igazságossá tenni a jelenleg igazságtalan rendszert."
A szerzőkel olvasnak egy külföldi tanulmányt és a következtetéseket ráhuzzák Magyarországra.
Magyarországon már megvalósult a családi adókedvezmény. Ennél többet adni faszság és aberráció lenne.
Szerintem az ember munkáját kellene megfizetni és nem azt, hogy ki hány gyereket csinál. Már most túlnépesedés van a Földön, elvtársak!

kisQtya 2013.09.01. 10:16:14

@hot-spot: Nem biztos ám, hogy összeharácsolt.
Sok olyat ismerek, akinek nincs gyereke és a saját szórakozására az utolsó fillérig elkölti a pénzét. Hiszen úgyis lesz majd nyugdíj.
Utazások, lakáscicomázás, ruha, cipő, wellness-hétvége... stb. Aki belehúz.... Én is el tudnám költeni magamra a fizetésemet, nem okozna gondot.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:16:59

@Paul Summers: Én már azt szeretném megtudni egyszer,hogy hogyan számolták ki az ideális népességszámot,ami a Földet illeti?

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:19:21

@kisQtya: )))) Ez jó.
Le lehet ám szokni a költekezésről is.
Minek az a sok fölösleges kacat,rongy és egyéb?
Én már csak olyanra vagyok hajlandó költeni,ami a komfort érzetemet emeli illetve energia spórolható vele.
A többi egyáltalán nem érdekel.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:20:15

Ezért fogom megvenni a delfines wc deszkát például.DDD

MarcusFenix 2013.09.01. 10:20:25

@hot-spot: 10M forintos panel? Ha-ha-ha! Megszóllalt az ingatlan szakértő! 8M forintért vetted és azóta Budapesten kb 15%-ot estek minimum a lakás árak, és hitelt vettél fel rá (2M forinot) amit bele buktál a vállalkozásodba ami adótartozással terhelt...
Akkor mid is van most?
Hot-Szop :) egy pénzügyi zseni!

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:22:51

@MarcusFenix: 6 millióért vettem.
Egyéb kérdés, amit még tudni szeretnél?

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:26:39

@MarcusFenix: És átalakítottam az egyszobást,másfél szobássá,továbbá felújítottam a két kezemmel.
Én egyedül.
Leköveztem,betonoztam,festettem,vakoltam,véstem.
Igen én többnyire egyedül,mindezt munka mellett.
És most van egy 10 milliót érő panorámás másfél szobás erkélyes lakásom,aminek az értékét nem én találtam ki,hanem adott ebben a kerületben.
Ez ugyan is nem a 15.kerületi cigány putri,ahol te laksz,itt mások a négyzetméter árak.

kisQtya 2013.09.01. 10:30:05

@hot-spot: Nem mennék bele, de egy tanár a legális munkahelyén keveset keres, viszont ideje bőven van, amit - szükség setén - pénzre válthat.
Az a helyzet, hogy én egy régivágású ember vagyok, a levelezőn abszolvált büfé-ruhatár szakot nem tekintem diplomának, de pl. egy audiológus (nem diploma, de komoly szakképzettség, tehát számomra az iskolázottság fogalomkörébe tartozik) Németországban gennyesre keresheti magát.

A tanulmányok viszont azt bizonyítják, hogy piacképes diplomával nagyobb az esély a magasabb jövedelemre.

kisQtya 2013.09.01. 10:34:31

@hot-spot: Én meg már csak a kölykeimre költök, meg kuporgatok, hogy rájuk költhessem..... Így aztán nem gond, hogy mit kezdjek a pénzemmel.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:34:31

@kisQtya: Én meg kicsit butaságnak tartom,hogy a büfé szakot nem tekintik semmibe manapság,hiszen ők is ugyan úgy " megdolgoztak " a diplomájukért és nem tehetnek arról,hogy ez most piacképtelen.
Ez olyan,mint ahogy anno a pszichiátert nem tekintette orvosnak a többi és semmi vették őket,talán még most is ez a trend.
Pedig Marcus Fenix is már lelőtt volna vagy 10 embert,ha nem kezelnék erős gyógyszerekkel és csoport terápiával.:)

kisQtya 2013.09.01. 10:44:12

@hot-spot: Tekinteni lehet akárminek, de ha nem piacképes, akkor nem fizetnek érte. Ilyen egyszerű.

A pszichiáterrel ugyanez a probléma.
USA-ban remekül élnek és elismertek, mert ott a piacgazdaság már hosszú évtizedekkel ezelőtt feldarálta az emberek lelkét, ezért ott úgy tartozik hozzá az egészségügyi kultúrához - egy bizonyos nívó fölött - a pszichiáter, mint nálunk a fogorvos. (Negyven éve fogorvoshoz még mi is csak húzatni jártunk, meg SZTK műfogsorért. Ma már igényesebbek vagyunk.)

MarcusFenix 2013.09.01. 10:51:18

@hot-spot: Előbb még azt mondtad hogy nem szólsz hozzám :)

tudom, tudom, meg bement a turiba a jóságos anyóka, és mert olyan kedvesen mosolyogtál rádíratta a lakását... Meg ott van ugye amit a barátnődtől kicsaltál az üdülőövezetes kecó, meg minden. Te vagy a budai ingatlan oligarcha! :)))))

csak az a baj, hogy "melósi vonalon" is kevés vagy.. nem hogy spekulánsként :)

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 10:56:44

@MarcusFenix: Két dolog lehetséges ARC,alias Csatlós gecigány.
Vagy feljelentelek az évek óta tartó rágalmazás hadjáratodért,vagy egyszer csak az ajtódban fogok állni.
Az utóbbi lesz számodra a sokkal kellemetlenebb,ezt garatálom.
Melyik lehetőséget választod?

teknős 2013.09.01. 11:00:39

@nyuggernyúzó: Végre egy ember, aki átlátja a dolgokat, az összes többi egy seggfej, aki vagy nem érti, vagy nem is akarja érteni, hogy az út, amin járunk a pusztulásba visz.

Az idiótákat meg tartsák el a lób*szó négerek és a muzulmán horda, ha Allah úgy akarja! Ökrök!

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 11:01:09

@MarcusFenix: Az nem merült fel,hogy abbahagyod,mert évek óta tart az egyszemélyes beteges hadjáratod ellenem.
Nem tehetek róla,hogy nem jönnek be a magadfajta elhízott,rusnya,agresszív,agyilag zokni,nős emberek,és ezt te képtelen vagy feldolgozni azóta is.
Szóval mi legyen?
Valaminek történnie kell.

kisQtya 2013.09.01. 11:01:49

@MarcusFenix: Az a helyzet, hogy ezt itt abbahagyhatnátok, mert a totyik a családok pénzügyeiről szól.

kisQtya 2013.09.01. 11:03:12

@hot-spot: Miért nem változtatsz nicket? nekem 8-10 nickem is van....

kisQtya 2013.09.01. 11:05:41

@teknős: Arra befizetek, hoy a befészkelt mozlim horda mikor fogja eltartani a keresztényeket.... Allah adna is a pofájukra.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 11:05:50

@kisQtya: Miért kéne megtagadnom a virtuális nevemet egy ilyen beteg ember miatt?

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 11:07:39

@kisQtya: Sajnos kiszúrja a virtuális identitásomat,mivel folyton keres minden felületen.
Néha azért sikerül benéznie a nickeket,olyankor jót röhögök magamban.
Máshogy kell megállítanom és a fentebb felvázolt két lehetőségen kívül más megoldás nincs.

kisQtya 2013.09.01. 11:11:26

@hot-spot: Hát, mert ez a beteg ember kibaszottul kellemetlen - még nekem is - és annyit nem ér az egész.
Én poénból is több nicket használok.
Sosem értettem, hogy virtuális személyiséget egyesek miért tekintenek létező személynek....

Jól is néznék ki, ha én itt a virtuális személyeimben a valós személyem adatairól pampognék.

$pi$ 2013.09.01. 11:11:58

@hot-spot: "A versenyszféra is hozzá idomult a közalkalmazotti bértáblához."

Ezt elég nehezen tudom elhinni. Miért tenné?

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 11:13:16

@kisQtya: A jog létező személynek tekinti a virtuális neveket is.
Ugyan is nem lehet tudni,hogy egy adott fórumon ki kicsodát ismer,ezért nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás fogalmát bőszen kimeríti amit tesz.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 11:14:24

@$pi$: Így van sajnos.
CBA,Spar,Tesco vagy MÁV ,BKK akár merre elmehetsz és megkérdezheted a béreket.
Persze ne az igazgatói fizetések felől érdeklődj,mert úgy nem ér.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 11:16:56

@kisQtya: Inkább arra hajaz bőszen,hogy ne tudjak ismerkedni (mint ha akarnék) virtuálisan sehol.
Ezért megcsinálja nekem a negatív PR-t mindenütt.
Így esélytelennek hiszi,hogy bárkivel is ismerkedni tudjak.
Más logikus magyarázat nincs,mert maximálisan értelmetlen amit tesz.

kisQtya 2013.09.01. 11:24:17

@hot-spot: A jog létező személynek tekinti??????
Erre azért túl erős mérget ne vegyél. :))))

kisQtya 2013.09.01. 11:49:31

@hot-spot: Ha úgyis csak virtuálisan akarsz ismerkedni, akkor mindegy, hogy melyik virtuális személyeddel ismerkedsz. Én csináltam már olyat, hogy egy díszpina (nagy magyar megmondópedagógus) rácuppant az egyik nickemre, a másik nickemmel alányaltam neki, kibaszottul jó haverok lettünk, aztán, amikor már jól belehintázta magát, akkor megmondtam nemi, hogy mindkét nicket én mozgatom és elmehet a picsába.
A hülyékkel játszani kell, nem pedig bosszankodni velük.

szellemkor 2013.09.01. 12:32:03

@bankvezér: Te tényleg ilyen sötét vagy vagy tetteted magad? Az adókedvezmény nevében benne van hogy a munkával megtermelt jövedelmet egyébként terhelő adót nem veszik el a polgártól, tehát pont nem a segélyesek újrtermelődését segíti mint ahogy be próbálod állítani.

szellemkor 2013.09.01. 12:38:55

A poszt szerzőjének egyébként gratulálok, nagyon fontos, és kevéssé közismert igazságot írt le.

Kevés embernek világos, hogy az alacsony születésszám oka a jóléti nyugdíjrendszer, és ezzel a társadalom a saját sírját ássa meg, amellett hogy a demográfiai időzített bomba még számtalan kellemetlen meglepetést tartogat (bevándorlás növekedése, kulturális konfliktusok, elidegenedés, stb).

Másik, elég kemény hatása az állami "atyáskodás" intézményének, hogy a generációk közti hagyományos munkamegosztást és az információk, technológiák, tapasztalatok átadását a társadalomból kiöli, ami által a hagyományos mezőgazdasági ismeretek pl. egyáltalán nem öröklődnek generációról generációra mint azelőtt.

bankvezér 2013.09.01. 13:04:08

@szellemkor:
Félre értettél. Én nem a segélyezettek tömegére gondoltam. Hiszen nem csak az ő gyermekeik lesznek munkanélküliek.

bankvezér 2013.09.01. 13:11:31

@szellemkor
"tapasztalatok átadását a társadalomból kiöli, ami által a hagyományos mezőgazdasági ismeretek pl. egyáltalán nem öröklődnek generációról generációra mint azelőtt. "

Ez miért baj? Te például szívesen tartanál sertéseket a 6.emeleti panelodban, de nem tudod, hogyan fogjál hozzá? :)))

bankvezér 2013.09.01. 13:22:21

@hot-spot:
Keményen bírálod a rendszert, miközben már átvetted a gyűlölt rendszer értékrendjét. :))

szellemkor 2013.09.01. 13:29:54

@bankvezér: Néha tényleg olyan mint ha ovisoknak magyaráznám hogy mennyi egy meg egy. Na mindegy.

A "például" szó jelentését ismered? Nálad pl. a nagyszüleid valószínűleg nem tanítottak meg csöndben maradni amikor nincs mit mondanod. De nem a személyeskedésre akartam ezt a választ felhasználni, hanem tényleg látni kell, hogy az országban hiába örökölnek földet, háztájit a gyerekek ha nem mutatta meg nekik senki mit mikor kell elvetni, mikor mire kell a jószág körül figyelni, stb.
A fenntartható társadalom pont arról szólt, illetve kellene hogy szóljon a mai napig, hogy a generációk egymást segítik a boldogulásban: amíg a szülők dolgoznak, a nagyszülők vigyáznak az unokákra, és átadják nekik az életttapasztalataikat, cserébe a szülők gondoskodnak az öregekről, mert együtt sokkal erősebb a család mint atomizálva, a gyerek-bölcsöde szülő-munkahely nagyszülő-öregotthon viszonyrendszerben.
Ez nem feltétlenül egy láthatatlan, konspiratív kéz tudatos munkájának eredménye, bár nem kell nagy fantázia hogy levegyük, egy hatfelé szakított család hat önálló fogyasztót jelent akinek mindnek meg kell vennie a TV-t, mosógépet, hűtőt, stb. de ez messzire visz. Ami fontosabb, hogy többek között ezért is zsákutca az európai jóléti állam eszménye, és ezért sincs érvényes mondanivalója a társadalom számra a "hagyományos" értelemben vett európai baloldalnak.

MarcusFenix 2013.09.01. 13:30:22

@hot-spot: sok a duma, jelents fel ÉS gyerek az ajtómba. Cserébe nyomorékká és még nagyobb koldussá teszlek :)

MarcusFenix 2013.09.01. 13:30:55

na nem gyerek hanem GYERE IDE

MarcusFenix 2013.09.01. 13:36:54

@kisQtya: hot-spot nagyon kevés ehhez szellemileg. Egy frusztrált bipoláris fröcsögőgép, de csak nézd meg a postjait. Kár hogy nem olvastad ahogy egy másik fórumon tolta a "magasrol fosok a diplomásokra" szövegeket amikor nyeregben érezte magát. Nagyon tetszene egy feljelentés tőle, mert a vélt dolgok sokszorosát követte el ellenem és mások ellen, viccesen mutatna a bíróságon a munkássága. Annyira elszánt hogy a mai napig fent van lefogadom a szopós képe amit kitett valaki, és azt nem vetette le a netről.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 13:44:33

@MarcusFenix: Az volt a bűnöm,hogy nem te kellettél,hanem a haverod.
Azóta ezt képtelen vagy feldolgozni,de ha ez megnyugtat,akkor tudd,már a haverod sem kell.
Továbbá mivel nincs diplomád és soha nem is lesz,ezért tudod te magad is,hogy a szememben egy utolsó senki vagy voltál és maradsz is,persze nem azért mert nincs diplomád,hanem mert egy gerinctelen szar alaknak tartalak téged,aki veri a feleségét és egy ostoba buta ember.
És ezt a lenézést te képtelen vagy elviselni,mivel otthon nálatok más a felállás,az iszlamista berendezkedésedet illetően.
Ez volt minden bűnöm,ami számodra megbocsájthatatlan és az,hogy visszaszájaltam neked amikor mocskolódtál rám.
Ezt azóta is képtelen vagy feldolgozni és bele betegedtél.
Más közünk szerencsére soha nem volt egymáshoz és nem is lesz.
Ami hibát elkövettem az annyi,hogy egyszer találkoztam veled személyesen.
De ezt minden ismerősöd megbánta akit sikerült megvezetned.
Az exeid sem állnak veled szóba, a fórumról is kiutáltak téged,meg sem említik a nevedet,szóba sem kerülsz mint téma és senkit nem érdekel élsz e még,vagy már a föld alól szagolod az ibolyát.
Egy undorító ember vagy kívül is belül is és a kritikát nem bírod elviselni.
Előbb utóbb egészen biztosan úgy végzed be,ahogy a 22 ember megölésével fenyegetőző kis szarházi kopasz gennyfazék.
Kényszerkezelésen.

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 13:50:42

Most pedig miután teljesen új életet kezdek,új helyen minden téren,és nem kívánok veled többé szóba sem állni és nem szeretném hogy tudj a további éltemből bármit is,te vagy Norton,ezért megváltoztatom a nickneveme és teljesen elérhetetlenné válok mindkettőtök számára.
Ezennel neked a családoddal kell beérned és az unalmas feleségeddel,Nortonnak meg az anyjával és annak kutyájával.
Mivel privátban mindent megdumáltok,és én egyáltalán nem szeretnék tudni rólad semmit,ellenben Nortontól úgy is hallanék akár akarom akár nem,ezért csak a teljes és totális elszigeteltség árán tudom elérni azt,hogy soha többé ebben az életben ne tudjak semmit rólad és viszont.
Off

MarcusFenix 2013.09.01. 13:53:57

"Az volt a bűnöm,hogy nem te kellettél,hanem a haverod."
Soha nem is próbálkoztam nálad te ütődött.. :) A belépő IQ szintet nem éred fel létrával se. A feleségét ki veri?:) Mit hallucinálsz össze? A megbocsájthatatlan bűnöd nem az volt hogy vissza szájaltál hanem ahogy. A gerinces takarítónő (hot-spot) amikor már nem talál fogást, akkor az ember feleségét és gyerekét pocskondiázza.
Az exeim annyira nem állnak szóba velem, hogy a gyerek keresztanyja is közülük van :) A fórumról nem kiutáltak hanem eljöttem, és a legtöbb régi fórumossal máshol beszélgetek... ugye ez az ami neked nem sikerült, mert a kutya nem ment utánad.

A nagyképű lenéző ostoba szövegeid után pedig elég jó mulattság látni a sikeres vállalkozásod, meg a nyomorról szóló postjaidat. A szegény emberekkel nincs bajom, szoktam segíteni, de az olyan nyomorultak mint te inkább a vonat elé valóak.
Ne offoljál, inkább arról írj ha már családról és pénzről van szó, hogy mennyivel egészíted ki a létminimumodat azzal hogy a munkahelyedről lopsz, meg amit feketézel a vaterán.

MarcusFenix 2013.09.01. 13:54:57

@hot-spot: HA-HA-HA!!! SZÓVAL KIDOBOTT!!!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

MarcusFenix 2013.09.01. 13:56:55

@hot-spot: keresd meg SXMAN-t, hátha ad egy kis pénzt szopásért cserébe

bankvezér 2013.09.01. 14:04:33

@szellemkor:
Nekem mi közöm van ahhoz amit itt összeírtál?

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 15:25:26

@MarcusFenix: Meggondoltam magam és még sem váltok identitást miattad te retkes tohonya állatfarm.
Megpróbálok a jog eszközével fellépni ellened,mivel amit teszel az zaklatás,rágalmazás, ha nem tűnt volna fel.
Egészen biztos hogy találkozni fogunk személyesen is hamarosan,bár a kurva istennek sincs nézegetni a moslék pofádat,viszont nincs más választásom.
Te akartad ARC.
Nem véletlen baszták tele az internetet a moslék pofáddal és a nejed és a gyereked képeivel.Mert egy igazi szar alak vagy és végre a floodgenyával emberedre találtál.Megjegyzem az is legalább olyan elmebeteg lehet mint te magad.
Nem nekem voltak és vannak rendőrségi ügyeim,ugye,hanem neked.
Ez is sokat elmond rólad.
Továbbá még egy utolsó minimálbéres csődbe ment takcinőkén is totálisan lenézlek baszki,annyira semmire nem tartalak téged.
Hogy is mondjam hogy megértsd,bár úgy is fölöslegesen koptatom az ujjaimat.
Egy igazi jellemtelen redva vagy,max tujatrágyának lennél jó.
Ha megnyitottam az éttermemet,mindenképpen értesíteni foglak róla,hogy megüssön a guta.
Akkor is,ha netán úgy járok,mint Palácsik T.
Isten útjai kifürkészhetetlenek,és ki tudja mit hoz a jövő.
Addig is húzd meg magad,mert Isten haragja,elég szar tud lenni és bár tudom,hogy te nem hiszel és sosem hittél benne,attól még kibaszottul oda tud baszni a magadfajtákra.
Már ha nem ver most is folyamatosan téged..
Kettőnk közül te fogsz nagyobbat szopni,nem én, és ez borítékolva van neked.

MarcusFenix 2013.09.01. 17:40:17

@hot-spot: :))) Még még ilyet mert annyira jól röhögök!!! :) Vedd be a gyógyszered este, nehogy agyvérzést kapj megint, már nagyon duzzadnak az erek a halántékodon!!:)))

MarcusFenix 2013.09.01. 17:54:02

@hot-spot: Nem ver folyamatosan... és nincs Isten :)
"Ha megnyitottam az éttermemet,mindenképpen értesíteni foglak róla,hogy megüssön a guta.
Akkor is,ha netán úgy járok,mint Palácsik T."

:))))))) Éttermet te? Miből? Az adótartozásból? Abból jól lehet vállalkozni!

Palácsik? max a szemétégető mellé lennél jó, Palácsik hozzád képest luxu prosti

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 19:18:27

@MarcusFenix: Van valami amit még nem tudsz.
Engem nem tud megtörni már a jelenlegi állapotom,mivel edzett vagyok és az egész eddigi életem nem volt más mint egy hullámvasút.
Minden páros évben milliomos üzletasszony vagyok vagyok és minden páratlan évben halál csóró takarítónő.
Azt meg hogy miből és hogyan lesz éttermem,neked egyáltalán nem kell tudni.
A lényeg,hogy lesz.
Téged pedig megrohasztanak az égiek az irigységtől és mész a B2-re az idegosztályra.DD

MarcusFenix 2013.09.01. 19:24:08

"Minden páros évben milliomos üzletasszony vagyok vagyok és minden páratlan évben halál csóró takarítónő."
Mondom én hogy bipoláris zavar lesz ez... :)

hot-spot (törölt) 2013.09.01. 19:40:57

@MarcusFenix: Csak halkan szólok,hogy fölösleges energiapazarlás a fullra járatásom,ne görcsölj.
Nem itt óhajtok a blogban karriert befutni.)

bankvezér 2013.09.01. 19:56:09

@hot-spot:
@MarcusFenix:
Valós facebook profil nélkül csak üres feleselgetés az egész.

MarcusFenix 2013.09.01. 20:02:39

@bankvezér: arra pont elég hogy az értse akinek szól :)

bambusz_reni 2013.09.06. 15:35:16

munka legyen, és ki legyünk fizetve, akkor alakul. Nekem szerencsére sok idő után, de sikerült itt találnom redir.ec/allasposta . Ha ti is kerestek, megéri regisztrálni, és értesítenek beállításaidnak megfelelő állásról. Sok szerencsét mindenkinek
süti beállítások módosítása